Avantajele inscriptionarii prin imprimare cu tehnologie UV

13 oct.

Tehnologia UV-LED permite decorarea, marcarea și imprimarea datelor variabile a mii de articole care nu au fost anterior decorate digital. Multe dintre capacitățile de imprimare unice ale LED-urilor UV nu pot fi duplicate de nicio altă tehnologie de imprimare.

Avantajele acestei tehnologii utilizate în toate imprimantele cu LED-uri UV sunt extinse:

1. Capacitatea de a imprima pe o mare varietate de materiale, tratate și netratate, inclusiv PVC, PET, ABS, acrilic, lemn, sticlă, scânduri, metale, țesături moi și piele.

2. Capacitatea de a imprima pe articole 3D groase.

3. Cele mai multe seturi de cerneală care pot fi tratate cu UV includ CMYK, alb și clar. Folosind cerneala albă ca bază, o imprimantă cu LED-uri UV poate imprima alb și color pe articole întunecate și pe ambele părți ale produselor clare.

4. Cerneala se usucă aproape instantaneu pe suprafața substratului. Punctele de cerneala și saturația culorii sunt optimizate, deoarece nu există timp pentru ca punctele de cerneală să se răspândească. În plus, nu există absorbție de cerneală în substratul real. Cernelurile se leagă ferm de suprafața substratului.

5. Datorită timpului de uscare instant, mai multe straturi de alb și clar, plus CMYK pot fi aplicate simultan într-un singur pas de imprimare. Acest lucru permite tipărirea detaliilor fine și a fonturilor mici. Cernelurile pot fi, de asemenea, aplicate selectiv pentru a construi obiecte și litere în relief, inclusiv texturi personalizate unice . 

6. Cernelurile UV sunt ecologice.

7. Imprimantele cu raze UV folosesc puțină putere, se alimentează rapid și generează o cantitate mică de căldură.

8. Produsele finite sunt rezistente la zgârieturi și prezintă o rezistență bună la lumină. Laminatul lichid poate fi aplicat pentru a prelungi viața în aer liber.

9. Timpurile de producție rapide sunt posibile. Articolele complet decorate pot fi ambalate imediat din imprimantă. Nu sunt necesare etape suplimentare de producție.

Raspunde